Membentuk Kepercayaan & Nilai

untuk Meningkatkan Keupayaan Diri & Organisasi

29 Julai 2023, iDEAL CONVENTION CENTRE (iDCC) SHAH ALAM

Deskripsi Kursus

Apakah yang menjadi faktor utama kepada kejayaan sesebuah organisasi atau seseorang individu?
Organisasi menjadi cemerlang dan berjaya kerana kekuatan yang terdapat pada setiap individu.
Kekuatan Individu bergantung kepada kepercayaan dan nilai yang dipegangnya.
Program Membentuk Kepercayaan & Nilai untuk Meningkatkan Keupayaan Diri adalah siri kedua ‘Peringkat Neurologikal’ selepas siri pertama ‘Memperkasa Identiti dan Kerohanian Diri’.
Kepercayaan adalah faktor penentu sama ada seseorang melakukan sesuatu atau tidak. Ia adalah bahan pembakar yang meemberikan tenaga untuk menggerakkan sesuatu. Tanpa kepercayaan sesuatu perkara yang ingin dilakukan tidak akan digerakkan.
Nilai pula adalah kriteria yang menjadi penunjuk arah kepada apa yang akan dilakukan. Ia adalah Kompas kepada perkara yang ingin digerakkan. Nilai adalah ‘tombol panas’ atau ‘hot button’ anda dalam melakukannya.
Kepercayaan dan nilai yang anda terapkan dalam diri akan mencerna keupayaan yang anda lakukan. Ilmu, kemahiran dan pengalaman adalah elemen elemen yang membentuk keupayaan.

Tujuan dan Fokus Program

Untuk menjelaskan kepentingan Kepercayaan dan Nilai serta Keupayaan (ilmu dan kemahiran) dalam melonjakkan pencapaian dan prestasi kehidupan

Semuanya berpandukan kepada KEPERCAYAAN dan NILAI

Model peringkat logikel Robert Dilts

Kepercayaan dan nilai adalah peringkat keempat sementara keupayaan pula adalah peringkat ketiga dalam ‘peringkat neurologikal’ yang dibangunkan oleh Dr. Robert Dilts.
Dengan membina kepercayaan dan nilai yang mantap kita akan menjadi lebih cekal atau ‘resilien’ dalam melayari kehidupan ini.
Dengan mempunyai kepercayaan dan nilai yang mantap, kita akan dapat membina keupayaan yang secukupnya untuk memastikan kita dapat mencapai apa yang kita ingini.
Program membentuk kepercayaan & nilai untuk meningkatkan keupayaan diri adalah siri kedua ‘Peringkat Neurologikal’ seleas siri pertama memperkasa identity dan kerohanian diri.
Tujuan dan fokus program untuk menjelaskan kepentingan kepercayaan dan nilai serta keupayaan (ilmu dan kemahiran) dalam melonjakkan pencapaian dan prestasi kehidupan.

Apa Kata Mereka yang hadir?

Sekuel pertama ‘Peringkat Neurologikal’
“Program ini sesuai untuk sesiapa yang ingin mencari ‘makna’ kepada ‘apa’ yang ingin mereka capai. Ia sangat membantu saya dan team saya untuk memahami kaitan objektif kami dari peringkat ‘persekitaran’ hinggalah kepada peringkat ‘spiritual’.”

Iskandar bin Dato' Ngah

Pengasas Metamorph Group
“Masa berjalan dengan pantas. Setiap detik dipenuhi dengan pembelajaran dan kata kata hikmah yang sungguh mantap. Seminar ini membawa saya lebih memahami… Bacalah dengan matamu kerana allah, bacalah dengan telingamu kerana allah, bacalah dengan kulitmu kerana allah, bacalah dengan lidajmu kerana allah, bacalah dengan hidungmu kerana allah. Rasa tak sabar untuk mengikuti seminar seterusnya ‘Membentuk Nilai & kepercayaan Diri’.”

Hajjah Laila Johari

Bumiputra Pertama dalam Industri Insuran Malaysia mencapai MDRT (USA)
“Alhamdulillah… Dengan memahami dan mempraktikkan apa yang dipelajari dari program ini, ia dapat mengubah cara seseorang itu bertindak dan seterusnya lebih focus dalam mencapai kejayaan dan kebahagiaan”

Kol (Dr) Aeriza Dato Mohd Yusak

Pakar Perubatan Keluarga, Hosp. Angkatan Tentera Tuanku Mizan

Setiap Peserta akan diberikan:

Untuk memastikan setiap peserta dapat menguasai intipati program dengan lebih berkesan, maka Latihan praktikal menjadi satu pendekatan utama. Latihan dalam kumpulan akan diselia oleh fasilitator atau jurulatih untuk memastikan setiap peserta dapat memahaminya.

Kandungan Program

Fasilitator Program

Hj Md Taib Mat

Gold Master Trainer

Ustaz Zul Ramli

Pendakwah / Ilmuan

Yuran penyertaan:

user (2)

Individu

RM 390
  • tidak termasuk 6% SST
users

Berpasangan

RM 750
  • tidak termasuk 6% SST
users-group

5 orang

RM 1,750
  • tidak termasuk 6% SST
crowd-of-users

10 orang

RM 3,300
  • tidak termasuk 6% SST
atau hubungi Tim kami di talian whatsApp +60 12-807 5692 jika anda memerlukan maklumat tambahan

Klien ANLPM

Scroll to Top