Satu-satunya program LAB PROFILE dalam BAHASA MELAYU di DUNIA

Jika anda seorang Pemimpin Bisnes, Pengurus Sumber Manusia, Komunikasi Korporat, Ahli Pemasaran & Jualan, Pegawai Latihan & Trainer serta Usahawan, Program ini adalah untuk Anda!

PERNAHKAH ANDA MENGHADAPI SITUASI SEPERTI INI?

  • Anda ingin mengambil kakitangan yang dapat memenuhi kriteria yang dikehendaki. Bagaimanakah anda boleh pastikan calon tersebut sesuai dengan jawatan yang anda tawarkan?

  • Anda meminta seseorang melakukan sesuatu tugas. Anda menerangkan tatacara melakukannya dengan terperinci tetapi dia melakukannya dengan cara yang tersendiri?

  • 'Team' kerja anda tidak 'perform' seperti yang anda harapkan. Anda dapati banyak konflik yang berlaku di antara ahli pasukan anda. Bagaimanakah anda dapat meleraikan konflik tersebut dan melonjakkan prestasi kerja pasukan anda?

  • Anda berhadapan dengan pelanggan yang 'tough' dan mencabar. Anda dapati sukar untuk meyakinkannya menerima penjelasan produk anda. Anda menjadi buntu bagaimana untuk mempengaruhinya?

Jika anda mengalami situasi di atas, maka

LAB Profile

dapat membantu anda memantapkan kemahiran komunikasi yang amat anda perlukan.

Sekitar Program

Mega LAB Profile 2022

Apakah itu

LAB Profile

?

LAB Profile adalah singkatan kepada :
Language and Behaviour Profile
Ia adalah satu kaedah untuk kita memahami cara dan bahasa yang digunakan oleh orang lain dalam kehidupan seharian dan situasi tertentu.

3 PENDEKATAN UTAMA (3M)

LAB Profile

 

Memahami

Komunikasi efektif anda bermula dengan anda benar-benar apa yang diperkatakan oleh audiens anda.

 

Meramal

Dengan memahami gaya pemikiran audiens anda, maka anda dapat meramal apakah tindakan atau kelakuan mereka.

 

Mempengaruhi

Setelah anda dapat meramal tindakan mereka, maka anda bolehlah mempengaruhi mereka dengan menggunakan perkataan-perkataan dan ayat-ayat tertentu.

14 Gaya Pemikiran Manusia

lab-01
LAB Profile menggunakan 14 gaya pemikiran manusia yang dinamakan sebagai Meta Program dalam NLP.
Ia dibahagikan kepada 6 ciri-ciri motivasi dan 8 ciri-ciri kerja untuk menjadikan komunikasi anda menjadi efektif dan berkesan.
0

Ciri-ciri Motivasi

0

Ciri-ciri Kerja

6 Ciri-ciri Motivasi

Ini adalah mengenai bagaimana seseorang individu mencetuskan motivasi dirinya dan apakah bahasa yang anda perlu gunakan untuk menawan kepentingannya.

Peringkat

Sumber

Kriteria

Sebab

Arah

Faktor Keputusan

8 Ciri-ciri Kerja

Ini adalah mengenai bagaimana seseorang individu mengendalikan maklumat yang diterimanya. Ini termasuklah jenis tugasan dan persekitaran yang mereka patut berada untuk menjadi paling produktif.

Skop

Arah Perhatian

Respon Tekanan

Gaya

Organisasi

Struktur Peraturan

Saluran Peyakin

Mod Peyakin

Download Brosur Certified LAB Profile Practitioner

Brosur ini mengandungi penerangan dan info yang lebih terperinci mengenai Program LAB Profile. Direkomendasi bagi yang berminat untuk menyertai program ini.

APA YANG ANDA AKAN DAPAT DALAM LAB PROFILE?

  • Membantu anda mengambil warga kerja yang bermotivasi untuk bekerja.

  • Anda dapat mengesan gaya pemikiran seseorang hanya dengan mendengar pertuturan bahasa lisan yang diucapkannya. Dengan memahami gaya pemikirannya anda dapat meramal tingkahlakunya.

  • Meningkatkan pencapaian yang lebih tinggi dalam sebarang rundingan yang anda sertai.

  • Memudahkan kaunseling kerjaya dan coaching yang profesional.

  • Meningkatkan mutu keberkesanan kempen pemasaran dan pengiklanan dengan lebih efektif dan terarah.

  • Meningkatkan ilmu dan estim diri.

Siapa Master Trainer Anda?

Tuan Hj Md Taib Mat merupakan salah seorang dari 10 orang pertama di dunia yang menjadi MASTER TRAINER LAB Profile yang ditauliahkan oleh Shelle Rose Charvet.
Beliau mempunyai kelayakan dan pengiktirafan sebagai :
Ribuan orang telah menyertai program kendalian beliau.
“Md Taib bin Mat is a Certified Trainer and Master Consultant in the LAB Profile for more than ten years. He is certified to teach and train and apply LAB Profile to individuals and organizations. He is a very experienced trainer with lots of learnings to share. I believe you will learn a lot from him."
Program ini akan berlangsung di

De Palma Hotel, Shah Alam

Pada 15hb hingga 16hb Julai 2023
Program Hybrid 4 hari

2

Hari Bersemuka

4

Sesi ZOOM
(4x3jam)
Apa kata mereka yang telah menyertai program ini ?

Ahmad Firdaus Mahmood

Pengasas Saudagar Hartanah

Teruja sangat program ini! Kini, saya dapat mengenali khalayak saya. Saya tidak perlu lagi buat ‘judgement’ pada personaliti mereka. Saya dapat faham profil, bahasa, dan Meta Program (gaya pemikiran) mereka. Bila saya faham Meta Program mereka ini, mudah untuk saya merespon mengikut bahasa mereka. Jadi, saya yakin dan percaya banyak ‘benefit’ yang anda akan dapat untuk kehidupan anda, keluarga dan tim anda khususnya.

Siti Nor Hazanah Mohamed

Pengarah Neurokhalifah Group Sdn Bhd

Dalam organisasi, banyak perkara yang berlaku kerana kita tidak faham orang lain. Dengan LAB Profile ini, mudah untuk kita memahami Meta Program orang lain dan bagaimana kita menggunakan bahasa dan perkataan yang tepat dalam kita melontarkan kata-kata untuk mempengaruhi mereka.

CAPT. Ts. Izat Nasran (R)

Director Agensi Pekerjaan MGLEX Sdn. Bhd.

Yang paling penting saya dapat mengenali diri saya dan pasangan saya. Apa bahasa yang digunakan dan Meta program (gaya pemikiran) orang disekeliling saya. Paling penting sekali saya dapat membaca dan memahami bahasa yang digunakan. Dengan mengetahui meta program ini, saya juga dapat membuat ‘team management’ yang terbaik dan menangangi konflik di dalam pasukan. Jadi, kepada ‘leader’ di luar sana, hadirlah LAB Profile untuk meningkatkan skill ‘team management anda.

Rohani Ali@Wahab

Pengetua SMK Renek, Terengganu

Apabila kita memahami Meta Program ini, memudahkan saya sebagai seorang pengetua sekolah untuk mengenal pasti karakter guru-guru dan staff saya. Jadi, mudah untuk saya berkomunikasi mengikut meta program mereka. Ikutilah kursus ini, supaya anda lebih faham gaya pemikiran anda dan orang lain. Suasana kerja akan menjadi lebih harmoni dan bermotivasi.

Apa kata mereka yang hadir
LAB PROFILE 2022

TIDAKKAH INI MENJADI SATU PELABURAN TERBAIK UNTUK ANDA ?

PELABURAN UNTUK PROGRAM INI
YURAN BIASA: RM 2,980
EARLY BIRD: RM 2,280
(SEHINGGA 28 MAC 2023)

APA TUNGGU LAGI?

Mahu meningkatkan tahap komunikasi anda?
Jadilah antara
30 ORANG PERTAMA
yang BERJAYA merebut YURAN EARLY BIRD ini!

Jika anda memerlukan sebarang bantuan atau pertanyaan, boleh terus hubungi urusetia Akademi NLP Malaysia

Whatsapp Sekarang
Scroll to Top