Text Size
Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_111.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.

Arkib Berita

Bootcamp Membina Kepintaran diri dengan NLP

PDFPrintE-mail

Program Bootcamp NLP

boot-camp

bootcampdownload

Muat turun Brosur 

Daftar Sekarang

Adakah anda memberikan anak anda yang terbaik sebagai persediaannya untuk masa hadapannya? Apakah kelebihan yang dapat dia miliki untuk melayari kehidupan ini? Tidakkah keupayaan menggunakan kedua-dua minda iaitu minda sedar dan minda separa sedar dan kebolehan berfikir yang mantap menjadi prasyarat untuk kejayaan dan kesejahteraan masa hadapan?

Program ~~Bootcamp Membina Kepintaran dengan NLP~~ selama 4 hari 3 malam ini adalah satu program intensif yang menggunakan kaedah-kaedah NLP. Ianya adalah teknologi sains dan seni membentuk kejayaan. Program ini akan menunjuk cara bagaimana anak anda dapat memprogramkan mindanya untuk mencapai kejayaan yang diingininya yang merupakan juga impian dan harapan anda kepadanya. Program ini merangkumi teknik-teknik NLP, Hipnosis, Model-Meta States, LAB Profile yang merupakan kaedah yang terkehadapan dan terkini bagaimana seseorang dapat menggunakan mindanya dengan terbaik dan dapat meneroka potensi dirinya yang terpendam selama ini. Ia juga digarap dengan pembelajaran kerohanian dan fisiologi untuk memastikan anak anda mencerap dan menerap sebanyak mungkin amalan yang dapat dimanfaatkan dalam alam pesekolahan dan kehidupan.

Program ini akan dipimpin oleh Tn Hj Md. Taib bin Mat, Sifu Akademi NLP Malaysia, dan beberapa jurulatih NLP bertauliah pada

Tarikh:22hb-25hb Disember 2012 

Tempat:Warisan Resort Sg Sembilang, Jeram Selangor.

Untuk TAWARAN ISTIMEWA dan pedaftaran sila hubungi talian 03-5513 4588 / 03-5513 4462 pada waktu pejabat atau anda boleh hubungi 014-2560473 dan 019-9998433. 

 

Generative Trance

PDFPrintE-mail

program ini akan memfokuskan bagaimana minda separa sedar dan minda sedar digunakan secara kreatif bagi mendapatkan sesuatu atau menyelesaikan masalah yang dihadapi,beberapa corak 'GENERATIVE TRANCE' yang dibangunkan oleh Dr Stephen Gilligan akan ditunjukkan esok oleh sifu Akademi NLP Malaysia Tuan Hj Md Taib Mat.

Program sehari ini akan membincangkan mengenai 

  1. Memahami konsep Generative Trance
  2. Mengenali 3 Minda dalam diri
  3. Penggunaan Hipnosis dalam Generative Trance
  4. Kaedah-kaedah Generative Trance dalam kehidupan
   

Certified Hypnotherapist

PDFPrintE-mail

Certified Hypnotherapist merupakan satu program yang khusus dan kandungan yang disahkan oleh International Association of Counselors and Therapist,USA.Jangkamasa program selama 8 hari yang penuh selama 3 minggu dengan 3 hari + 3 hari + 2 hari dan waktu rehat di antara.Sesi adalah satu pendekatan modular yang merangkumi teori,teknik pratikal dan pengetrahuan.Program latihan ini juga termasuk latihan praktikal dan interaktif dengan mainan peranan,contoh dan panduan yang akan meningkat dan memperkukuhkan tahap keyakinan peserta. Ujian amali bagi menentukan peserta benar-benar layak menjadi hipnoterapis bertauliah.

Setelah tamat program peserta layak untuk pensijilan dan keahlian berprestij daripada Persatuan Kaunselor dan Jurupulih Antarabangsa
Tarikh:
3,4,5 November 2012 (3 hari)
10,11,12 November 2012 (3 hari)
17 & 18 November 2012 (2 hari)
Tempat Kursus :
MTM Consultants Sdn Bhd Learning centre, No 2 Aras 4 Pusat Dagangan UMNO Shah Alam,Persiaran Damai Seksyen 11,Shah Alam
Waktu :
9.00 Pagi - 6.00 Petang

 

   

Model Mindlines: Komunikasi berimpak Tinggi dengan Framing & Reframing

PDFPrintE-mail

Pernahkah anda cuba menyampaikan sesuatu idea atau pandangan tetapi menghadapi jalan buntu dan sukar diterima? Atau pun kadangkala anda berasa kecewa apabila saranan anda tidak dipandang endah oleh seseorang? Ataupun anda berasa begitu marah, letih dan penat kerana orang  menerimanya  salah mengerti  apa yang anda cuba maksudkan.Adakah ini perkara yang biasa anda hadapi? Selamat datang kedunia kerangka minda. Segala fikiran yang menjana idea, pandangan, kepercayaan dan lain-lain adalah terbentuk dalam sebuah kerangka yang bermula dari minda. Kerangka-kerangka ini kemudiannya membentuk matriks  pada peringkat meta-states (kaedah Neuro-Semantics) yang membawa kepada persepsi dan kelakuan.

Inilah yang akan diterangkan dalam program 2 hari Model Mindline Komunikasi berimpak Tinggi dengan Framing & Reframing.
PADA: 20 dan 21 Oktober 2012
Kepada yang berminat boleh hubungi kami di  03-5513 4588 /  03-5513 4462 atau email ke  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

Sesi Khidmat Sokongan Percuma untuk Semua Sahabat Alumni NLP

PDFPrintE-mail

Sebagai peneraju NLP di Malaysia, Akademi NLP Malaysia™,MTM Consultants Sdn Bhd amat prihatin tentang kaedah dan penyampaian serta penggunaan konsep-konsep atau 'tools' (senjata) NLP bagi sahabat Alumni Akademi NLP Malaysia™ (MTM Consultants Sdn Bhd).
Berlandaskan misi Akademi NLP Malaysia™ ,MTM Consultants Sdn Bhd untuk memastikan keberlangsungan penggunaan kaedah-kaedah yang betul dan jelas Akademi menawarkan program 'follow up' percuma secara berkala 2 bulan sekali
Setiap sesi adalah dalam bentuk atau format berikut:
a. Fokus kepada satu perkara atau corak baru
b. Review atau Q&A  / meningkatkan kefahaman perkara terdahulu\
Sesi pertama diadakan Pada 13 Oktober 2012(sabtu),selama 4 jam akan mengupas bagaimana menggunakan Model Milton dan membina skrip hipnosis.
Pemilihan topik yang akan datang, sahabat Alumni boleh emailkan atau faks(0355134461) kepada Fina/Suzana untuk disenaraikan dalam program-program percuma yang akan diadakan seterusnya.
Anda tidak perlu hadir dan anda tidak perlu tahu kerana anda tidak bermasalah dalam mengamalkan dan menyampaikan ilmu NLP yang telah disampaikan oleh Prinsipal kami Tuan Haji Md Taib Mat.
   

Page 7 of 10