Text Size
Please update your Flash Player to view content.

Hipnoterapi Untuk Kaunselor

PDFPrintE-mail

Adakah anda seorang kaunselor yang ingin meningkatkan lagi keberkesanan sesi kaunseling anda?

Jika anda berkeinginan supaya sesi kaunseling anda menjadi lebih efektif maka hipnoterapi adalah salah satu kaedah yang anda boleh pertimbangkan untuk menambah 'toolbox' terapi anda.

Hipnosis yang dapat anda gunakan bukanlah seperti yang anda lihat dalam pertunjukkan pentas atau dikaca TV. Hipnosis meletakkan anda dalam satu kesedaran yang lebih tinggi dimana dia dapat membuat pilihan tertentu dengan lebih selektif. Dalam keadaan sawai atau 'trance' supaya dia berada dalam satu keadaan separa sedar dimana dia dapat mengakses minda dengan lebih baik.

Akademi NLP Malaysia melalui MTM Consultants Sdn. Bhd akan menganjurkan satu program "Hipnoterapi untuk kaunselor" selama 2 hari pada 10 dan 11 March 2010 bertempat diHotel Residence, Bangi.

Kandungan Program:

i. Pengenalan kepada hipnosis

ii. Kaedah-kaedah induksi:

iii. Kaedah-kaedah terapi untuk kaunseling

Jika sebagai kaunselor anda ingin mendapatkan faedah berikut untuk klien:

a. Meningkatkan keyakinan

b. Menghilangkan fobia

c. Meningkatkan prestasi dalam bidang tertentu seperti akademik

d. Menghakis tabiat atau kelakuan yang tidak diingini

e. Mengawal berat badan dan sistem pemakanan

maka hipnoterapi adalah salah satu kemahiran yang anda boleh gunakan dalam membantu klien anda .

Program ini akan dikendalikan oleh Hj Md Taib Mat seorang "Certified Hyynotherapy Master Trainer (IACT, USA). Selain itu beliau adalah seorang "Certfied NLP Master Trainer" (NFNLP,USA), "Certified Meta Coach" (ACMC-ISNS), "Certifield LAB Profile Trainer/ Consultant".

Sila hubungi 03-55134462 / 03-55134458 (Puan Suzana/Cik Fina)  atau email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it untuk maklumat lanjut

1. Meningkatkan keyakinan diriSatu program hipnoterapi untuk